Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Στρουθοκάμηλος με γλυκόξινη σάλτσα


Στρουθοκάμηλος με γλυκόξινη σάλτσα



Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
600 - 800 γρ. Στρουθοκάμηλο σε κύβους
Πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πράσινες) 150 γρ.
Κομπόστο Ανανάς 300 γρ.
Μπράντι 50 ml
Κόκκινο κρασί 50 ml
Ελαιόλαδο 100 ml
Αλεύρι 200 γρ.
Κινέζικα ζυμαρικά (νούντελς) 300 γρ.
Τζίντζερ φρέσκο 30 γρ.
Σκόρδο 1-2 σκελίδες
Αλάτι - πιπέρι (όσο αρκεί)

Εκτέλεση
Αλευρώνετε ελαφριά το κομμένο σε κύβους κρέας. Σοτάρετε το κρέας με ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέτετε τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα δύο εκατοστών. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ ψιλοκομμένο και ψήνετε μέχρι που να μαραθούν. Προσθέτετε το μπράντι, ανάψετε το τηγάνι και σβήστε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτετε τον χυμό του Ανανά και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέστε τον Ανανά κομμένο σε κύβους (2 εκ.) , σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά και κατεβάστε από την φωτιά. Σερβίρεται με ζεστά κινέζικα ζυμαρικά.


Πηγή: http://www.ostrich.com.cy