Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Βιεννέζικο χοιρινό με χυλοπίτες


Βιεννέζικο χοιρινό με χυλοπίτες

Χρόνος προετοιμασίες 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 6 άτομα


ΥΛΙΚΑ
½ κιλό χυλοπίτες
1 κιλό χοιρινό μπούτι
150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη ντομάτα
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 φλιτζάνια λάδι
150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φύλλο δάφνη
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε ένα φλιτζάνι λάδι μαζί με το μπέικον και το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το κρέας, ανακατεύετε για 3 λεπτά, το σβήνετε με ξύδι και προσθέτετε τη μουστάρδα, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και το ανάλογο νερό. Αφήνετε να σιγοψηθεί για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βράζετε τις χυλοπίτες σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο, για 15 λεπτά. Τις σουρώνετε με κρύο νερό και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και ανακατεύουμε καλά.