Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Σουβλάκι κοτόπουλο με λεμοντσέλο


Σουβλάκι κοτόπουλο με λεμοντσέλο




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής 5 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 20  λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
600γρ. στήθος κοτόπουλο
8 φέτες μπέικον
½ ποτήρι κρασιού λεμοντσέλο
4 κλαράκια φασκόμηλο
2 φύλλα δάφνης
1 κλαράκι δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο
Αλάτι, πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το κοτόπουλο από το λίπος, τους χόνδρους και τα κόκαλα, το πλένετε κάτω από τη βρύση, το σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε το μπέικον σε κύβους.
Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ, προσθέτετε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, το κρεμμύδι, όλα καθαρισμένα και κομμένα, και λίγους κόκκους πιπεριού. Περιχύνετε με το λικέρ, σκεπάζετε με μια διάφανη μεμβράνη και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 5 ώρες.
Στραγγίζετε, έπειτα, το κρέας από τη μαρινάτα και το περνάτε σε ξύλινα σουβλάκια, μαζί με το μπέικον και το φασκόμηλο. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ. Τα γυρίζετε από όλες τις πλευρές και τα αλείφετε με λάδι για να μη στεγνώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI