Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο με ντομάτες και ελιές




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά
Για 4 άτομα
Θερμίδες 400

 Υλικά
2 κιλά κοτόπουλο σε μερίδες ή 4 στήθη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
400γρ. κονκασέ
350γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ από λιαστές ντομάτες
1 κουτ. σούπας κόκκινο κρασόξιδο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
100γρ. μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το κοτόπουλο, να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζετε και μεταφέρετε σε πιατέλα. Ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σέλερι για 8 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα όλες τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασόξιδο, τα αρωματικά και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βάζετε το κοτόπουλο πάλι στην κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει. Σκεπάζετε καλά την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά ή με πατάτες και πράσινη σαλάτα.