Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Γύρος ντονέρ


Γύρος ντονέρ





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 5 λεπτά
Για 6 πίτες

Υλικά
½ κιλό κιμά χοιρινό
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτ. σούπας μπαχάρι
1 κουτ. σούπας κάρυ
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
Αλάτι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
1/3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 αβγό

Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τους κιμάδες, το μπαχάρι, το κάρυ, τη ρίγανη, το πιπέρι, το γαρίφαλο, αλάτι, σκόρδο, τη φρυγανιά, το γάλα και το αυγό και ανακατεύετε, ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Φτιάχνετε ένα μακρόστενο ρολό, το τυλίγετε σε λαδόκολλα,, το βάζετε σε ένα αντικολλητικό ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 50 λεπτά, βγάζετε τη λαδόκολλα και ψήνεται για ακόμα 15 λεπτά, ώστε να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.
Βγάζετε το ρολό σε μια πιατέλα και κόβετε τον γύρο σε φέτες, αφού τον αφήσετε πρώτα να κρυώσει λιγάκι και τον σερβίρετε με πίτα, μαϊντανό, κρεμμύδι και τζατζίκι.


Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές»,  Νίκος Σακελλαρίου.