Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο σε σφολιάτα με λαχανικά


Κοτόπουλο σε σφολιάτα με λαχανικά 


Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά
Για 6 άτομα




Υλικά
3 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε χοντρές μπουκιές
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες λεπτές
1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 φινόκιο, κομμένο σε κύβους
5 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1 κουταλιά σπόρους κόλιαντρου
2 κουταλιές μουστάρδα παραδοσιακή
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 φύλλα σφολιάτας
1 αβγό, χτυπημένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Παίρνετε ένα πλαστικό μπολ και ρίχνετε μέσα όλα τα λαχανικά, πιπεριά, κρεμμύδι, φινόκιο, κολοκυθάκια καθώς και τα κομματάκια του κοτόπουλου. Ανακατεύετε και προσθέτετε τη μουστάρδα, το κόλιαντρο, την κρέμα γάλακτος και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια, παίρνετε ένα μεσαίο στρογγυλό ταψί και αδειάζετε όλο το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών. Σκεπάζετε το μείγμα με το ένα φύλλο σφολιάτας. Όσο περισσέψει από το ταψί το κόβετε. Πιέζετε το φύλλο στα τοιχώματα του ταψιού να κολλήσει. Παίρνετε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και, με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού, το κόβετε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών, δίνοντας του το σχήμα του φύλλου. Διακοσμείτε την επιφάνεια της σφολιάτας με αυτά. Αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και ψήνετε για 40 λεπτά, στους 170 C, σε προθερμασμένο φούρνο και έχοντας το ταψί σκεπασμένο. Κατόπιν, ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί