Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Σουβλάκι κοτόπουλο με ανανά και ζαμπόν


Σουβλάκι κοτόπουλο με ανανά και ζαμπόν



Χρόνος προετοιμασίας 3 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 12 σουβλάκια

Υλικά
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
4 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες και τυλιγμένο ρολάκια
5 φέτες ανανά, κομμένες σε κομματάκια
1 φλυτζάνι χυμό ανανά
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα σε σκόνη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι τριμμένη πάπρικα

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τα σουβλάκια. Περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ μια μπουκιά κοτόπουλο, ένα κομμάτι ανανά, ένα ρολάκι ζαμπόν. Κατόπιν, βάζετε όλα τα σουβλάκια σε ένα βαθύ σκεύος, τα αλατοπιπερώνετε, τα περιχύνετε με το χυμό ανανά και το λεμόνι και τα πασπαλίζετε με τη μουστάρδα, το πιπέρι, την πάπρικα και το αλάτι. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες.
Στη συνέχεια, τα βγάζετε από τη μαρινάτα, τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τα ψήνετε στο γκριλ στους 220ο C, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.

 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί