Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Χιώτικη πανακότα



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
1 ½ λίτρο γάλα
40γρ. μαστίχα Χίου σκόνη
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κούπα κορν φλάουρ
Γλυκό του κουταλιού για σάλτσα


Εκτέλεση

Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το κορνφλάουρ. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς και προσεκτικά ώστε να μην υπάρξουν σβόλοι, και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε μια φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Μετά τη σερβίρουμε σε πιατέλα και χύνουμε πάνω της γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.

Πηγή: Από την εκπομπή «Μπουκιά και συχώριο», Ηλίας Μαμαλάκης