Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Μοσχαρίσιο ρολό αλά ναπολιτάνα


Μοσχαρίσιο ρολό αλά ναπολιτάνα


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες και 10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
800γρ. φέτα μοσχάρι
150γρ. προσούτο
200γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
1 κουταλιά σούπας σταφίδες
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κοτσάνι σέλινο
2 κρόκοι αβγών
30γρ. βούτυρο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 πρέζα αποξηραμένη μαντζουράνα
1 καρφάκι γαρύφαλλο
Ζωμό κρέατος (δείτε συνταγή)
Γάλα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τη ψίχα του ψωμιού μέσα στο γάλα και τη σταφίδα σε λίγο χλιαρό νερό. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το σκόρδο. Ψιλοκόβετε το προσούτο και βάζετε 80γρ. σε ένα μπολ, προσθέτετε και το μαϊντανό, τη μαντζουράνα, την ψίχα στυμμένη και τους κρόκους και ανακατεύετε. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε το καρότο και το σέλινο και τα κόβετε σε ροδέλες.
Βάζετε το κρέας μέσα σε αντικολλητικό χαρτί και το χτυπάτε για να λεπτύνει. Αλατοπιπερώνετε, απλώνετε επάνω τη γέμιση με το προσούτο, τη σταφίδα καλά στραγγισμένη και στυμμένη και το κουκουνάρι, τυλίγετε σε ρολό και δένετε με λίγο σπάγκο. Σοτάρετε στο βούτυρο το υπόλοιπο προσούτο μαζί με το κρεμμύδι, το γαρύφαλλο, το καρότο και το σέλινο. Προσθέτετε το ρολό στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Περιχύνετε με το ζεστό ζωμό, κλείνετε το καπάκι και μαγειρεύετε για 2 ώρες, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε και  άλλο ζωμό όταν χρειάζεται. Βγάζετε το ρολό από τη φωτιά, το αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε ζεστό.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI