Χρόνος
προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 12 λεπτά
Για
700γρ. μπισκότα
Υλικά
Για τη
μαρέγκα
50γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια
αυγών
Για τα
μπισκότα
2 ασπράδια
αυγών
135γρ.
αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
175γρ.
ζάχαρη
10γρ. κακάο
Για τη
γέμιση
200γρ. λευκή
σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
120γρ. κρέμα
γάλακτος, 35% λιπαρά
1 κουτ.
σούπας φύλλα από τσάι του βουνού
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε
τη μαρέγκα. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τη
ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μπολ,
ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα την αμυγδαλόσκονη με τη ζάχαρη, το κακάο και
τα ασπράδια. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο
στους 180ο C. Με ένα κορνέ σχηματίζουμε μικρά στρογγυλά μπισκότα
διαμέτρου 4 εκ. πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο φούρνο
για 12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Βάζουμε την
κρέμα γάλακτος και το τσάι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η κρέμα, την σουρώνουμε
πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να πιέσουμε καλά το τσάι στο
σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε
πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα και το αφήνουμε για λίγο στο
ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Απλώνουμε μικρές ποσότητες από τη γέμιση στα μισά
μπισκότα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα.
Πηγή:
Περιοδικό «Γαστρονόμος», Στέλιος Παρλιάρος