Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ζεστά σουφλέ με λεμόνι



Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 μερίδες


Υλικά
400γρ. κρέμα custard*
8 κουτ. σούπας κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι έτοιμη
1 κουτ. σούπας αλεύρι
4 αυγά
Για τη σάλτσα
Ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια
50γρ. ζάχαρη
150γρ. νερό
4 κουτ. σούπας κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι, έτοιμη
Ζάχαρη άχνη
Για την Custard
330 ml γάλα πλήρες
300 ml κρέμα γάλακτος
6 κρόκοι από μεγάλα αυγά
1 κ.σ κοφτή κορν-φλάουερ
4 κ.σ ζάχαρη άχνη




Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C. Ετοιμάζετε την κρέμα custard. Βάζουμε το γάλα και 300 ml από την κρέμα γάλακτος σε ένα αντικολλητικό σκεύος και τα βράζουμε. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το κορν-φλάουερ και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ενσωματώνουμε το μείγμα γάλακτος-κρέμας. Ανακατεύουμε καλά και επαναφέρουμε το μείγμα στο αντικολλητικό σκεύος. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά παχύ για να στέκεται στη ράχη του κουταλιού. Μην αφήσετε να βράσει γιατί θα «κόψει». Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύετε την κρέμα custard, την κρέμα αραβοσίτου και το αλεύρι. Προσθέτετε τους κρόκους και ανακατεύετε. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα με τις κρέμες και τους κρόκους και ανακατεύετε απαλά. Μοιράζετε σε 6 ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνετε στο φούρνο για 20’.
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ζεσταίνετε το ξύσμα, τον χυμό, το νερό, την κρέμα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε. Όταν τα σουφλεδάκια φουσκώσουν, βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με άχνη. Σερβίρετε με τη ζεστή σάλτσα λεμόνι.


*Υπάρχει και σε φακελάκι στα super market