Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ταϊλανδέζικο μοσχάρι τηγανητό με κάσιους


Ταϊλανδέζικο μοσχάρι τηγανητό με κάσιους




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
700γρ. μοσχάρι κιλότο, σε λωρίδες
6 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κουτ. σκόρδου, λιωμένες
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 μικρές πράσινες ή κόκκινες καυτερές πιπεριές, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε χοντρές ροδέλες
3 κλωνάρια χοντρό σέλινο σε ροδέλες
3 κουτ. σούπας σόγια σος
2 πράσινες πιπεριές, χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες
2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
120γρ. κάσιους καβουρντισμένα


Εκτέλεση

Τοποθετούμε το κρέας ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με τον πλάστη το πιέζουμε για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεπτό. Μετά, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι ή wok, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε το κρέας. Προσθέτουμε στο τηγάνι το τζίντζερ, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις καυτερές πιπεριές και τα σιγοτηγανίζουμε για 5 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι, με τη σόγια, τη ζάχαρη και τα κάσιους. Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να αχνίζουν.
Σερβίρουμε ζεστό, με λευκό ρύζι ή noodles.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Μυρσίνη Λαμπράκη