Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίγωνα αλμυρά μπισκοτάκια με κρέμα παρμεζάνας


Τρίγωνα αλμυρά μπισκοτάκια με κρέμα παρμεζάνας

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25  λεπτά
Για 40 κομμάτια


Υλικά
1 πακέτο τετράγωνα σφολιατάκια
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 αβγό
3 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορος  (ή μαυροκούκι)
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Φτιάχνετε το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας μισό φλιτζάνι παρμεζάνα με την γλυκιά πάπρικα. Βάζετε ένα σφολιατάκι στον πάγκο εργασίας, το αλείφετε με νερό, βάζετε λίγο από το μείγμα και κολλάτε επάνω ένα άλλο σφολιατάκι. Το κόβετε σε 4 κομμάτια και τα βάζετε σε ένα ρηχό ταψί. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε το αβγό με 2 κουταλιές νερό, αλείφετε τα μπισκοτάκια και τα πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ανακατεύετε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και την παρμεζάνα. Βάζετε λίγη από την κρέμα σε κάθε μπισκοτάκι, πασπαλίζετε με τον άνηθο και την πάπρικα και τα σερβίρετε.

Πηγή: http://www.kanaki.gr