Τρίγωνα αλμυρά μπισκοτάκια με κρέμα παρμεζάνας
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 40 κομμάτια
1 πακέτο τετράγωνα σφολιατάκια
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 αβγό
3 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορος (ή μαυροκούκι)
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα για το γαρνίρισμα
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 αβγό
3 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορος (ή μαυροκούκι)
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνετε το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας μισό φλιτζάνι παρμεζάνα με την γλυκιά πάπρικα. Βάζετε ένα σφολιατάκι στον πάγκο εργασίας, το αλείφετε με νερό, βάζετε λίγο από το μείγμα και κολλάτε επάνω ένα άλλο σφολιατάκι. Το κόβετε σε 4 κομμάτια και τα βάζετε σε ένα ρηχό ταψί. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε το αβγό με 2 κουταλιές νερό, αλείφετε τα μπισκοτάκια και τα πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ανακατεύετε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και την παρμεζάνα. Βάζετε λίγη από την κρέμα σε κάθε μπισκοτάκι, πασπαλίζετε με τον άνηθο και την πάπρικα και τα σερβίρετε.
Πηγή: http://www.kanaki.gr