Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σοφρίτο Κέρκυρας


Σοφρίτο Κέρκυρας


Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Για 4 άτομα


 ΥΛΙΚΑ
1 κιλό νουά μοσχαράκι κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κιλό πατάτες
1 ποτήρι του νερού ξύδι
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 ποτήρι νερού λάδι
2 ποτήρια νερού νερό
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι/ πιπέρι

Εκτέλεση
Αλευρώνετε και τηγανίζετε το κρέας. Στο ίδιο λάδι τηγανίζετε τις πατάτες, τις οποίες έχετε κόψει κυδωνάτες. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα στρώνετε τις πατάτες, βάζετε από πάνω το κρέας και ρίχνετε το σκόρδο, το ξίδι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή  φωτιά για 20 λεπτά, χωρίς να το ανακατέψετε, κουνώντας μόνο την κατσαρόλα. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε από πάνω το μαϊντανό.

Πηγή: Ρένα της Φτελιάς