Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Σφολιατάκια με μους κονιάκ


Σφολιατάκια με μους κονιάκ

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
500γρ. σφολιάτα
400γρ. κοτόπουλο στήθος βρασμένο
1 κρόκο αβγού
50γρ. βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και λίγο αλεύρι και την κόβετε σε δισκάκια με ένα ποτήρι. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύετε στο μπλέντερ με το βούτυρο, το κονιάκ και λίγο αλατοπίπερο, μέχρι να ετοιμάσετε μια λεία μους.
Βάζετε το 1/3 των δίσκων σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε πάνω τους τη μισή μους κοτόπουλο, καλύπτετε με δίσκους σφολιάτας, συνεχίζετε αλείφοντας την υπόλοιπη μους και τελειώνετε με δισκάκια σφολιάτας. Πιέζετε τα άκρα από τα σφολιατάκια για να κολλήσουν καλά για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Αλείφετε τα σφολιατάκια με τον κρόκο του αβγού, τον οποίο έχετε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρά με λίγο νερό, και τα ψήνετε στο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε πιατέλα και σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI