Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πατατοσαλάτα με ρόκα


Πατατοσαλάτα με ρόκα



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
200γρ. ρόκα
2 ντομάτες
5 μικρές πατάτες
1 αβγό σφιχτό, κομμένο σε τέταρτα
5 κλωνάρια γλιστρίδα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
4 αγγουράκια τουρσί, κομμένα κατά μήκος
Για το ντρέσινγκ
60γρ. τυρί κρέμα
3 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και αφού κρυώσουν λίγο, τις κόβετε φετούλες. Κόβετε και τις ντομάτες σε φέτες. Για να ετοιμάσετε το ντρέσινγκ, χτυπάτε το τυρί με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ. Ρίχνετε πιπέρι και, αν χρειάζεται, προσθέτετε και λίγο αλάτι. Τέλος, προσθέτετε το δυόσμο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
Σε μια πιατέλα ή ρηχή σαλατιέρα απλώνετε τα φύλλα της ρόκας καλύπτοντας την επιφάνειά της. Βάζετε από πάνω τις πατάτες, το αβγό και τα φύλλα της γλιστρίδας. Προσθέτετε το αγγούρι τουρσί, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί