Κρακεράκια με γραβιέρα και μαυροκούκι
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Υλικά
1 πακέτο Τετράγωνα Κουρού
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κουτ. της σούπας μαυροκούκι
1 αβγό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τα κουρού και τα στρώνετε στη σειρά σε ένα ταψί. Τα κόβετε στη μέση κατά μήκος της μιας πλευράς. Χτυπάτε το αβγό και αλείφετε τα φύλλα. Πασπαλίζετε με τα υλικά. Ψήνετε τα κρακεράκια που φτιάξατε σύμφωνα με τις οδηγίες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20-25 λεπτά περίπου. Συνοδεύετε με αυτά ποτό, ντιπ ή χρησιμοποιήστε τα για γαρνίρισμα σε σαλάτες ή σούπες.
* Εναλλακτικά μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με:
• 100 γρ. παρμεζάνα και 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
• 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη και 1 κουτ.της σούπας ανάμεικτα μυρωδικά
• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και 2 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορο
ή να αλείψετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και να πασπαλίσετε με χοντρό αλάτι.
• 100 γρ. παρμεζάνα και 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
• 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη και 1 κουτ.της σούπας ανάμεικτα μυρωδικά
• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και 2 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορο
ή να αλείψετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και να πασπαλίσετε με χοντρό αλάτι.
Πηγή: http://www.kanaki.gr