Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Κέικ με σοκολατένια κρέμα







Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 16 μερίδες


Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
½ κουτ. γλυκού σόδα
2 κούπες ζάχαρη
½ κούπα γάλα
1 κούπα μαργαρίνη σόφτ
½ κουτ. γλυκού ξύδι
250γρ.  κρέμα σοκολάτα – φουντούκι
5 αυγά
1 βανίλια

Εκτέλεση
Βάλτε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, τη σόδα, τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο λιωμένο, το ξίδι, την πραλίνα, τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπήστε τα υλικά 4’.
Βουτυρώστε καλά και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ. Αδειάστε μέσα τη ζύμη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, 60 λεπτά ή ώσπου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. 

·         Αν θέλετε, γαρνίρετε το κέικ με πραλίνα. Θα χρειαστείτε 250γρ.

Πηγή: Περιοδικό «Real Food»