Χρόνος
προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 30 λεπτά
Για
20 κομμάτια
2 ποτ. νερού
λάδι
1 ποτ. νερού
χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 φλιτζ.
ζάχαρη
1 κουτ.
γλυκού σόδα
Λίγο ξύσμα
πορτοκαλιού
1 φλιτζ.
τσαγιού καρύδια, ψιλοκομμένα
1 κουτ.
κανέλα
Αλεύρι όσο
πάρει
Για το
αλεύρι
4 φλιτζ.
τσαγιού νερό
4 φλιτζ.
τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το λάδι, το χυμό
πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα λιωμένη σε λίγο νερό, και
τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε στο χέρι μας λίγο ζυμάρι, το
κάνουμε μια μικρή πιτούλα, βάζουμε ένα κουταλάκι καρύδια ανακατεμένα με την
κανέλα και το κλείνουμε σε σχήμα τριγώνου. Κάνουμε και ολόγυρα λίγα σχήματα με
το πιρούνι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 30 λεπτά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και τα
σιροπιάζουμε.