Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ατζέμ πιλάφι


Ατζέμ πιλάφι



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
2 κιλά μοσχαράκι γάλακτος
3 κρεμμύδια τριμμένα
5 ντομάτες ώριμες
4 κούπες ρύζι για πιλάφι
4 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
Λίγη κανέλα σκόνη
3 κόκκους μπαχάρι


Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες και το πλένουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με 4 κουταλιές σούπας νερό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Μόλις εξατμιστεί το νερό, ρίχνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το υπόλοιπο βούτυρο, συνεχίζοντας το τσιγάρισμα και μέχρι το κρέας να ροδοκοκκινίσει.

 Ρίχνουμε και τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι και τα 6 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει και να μαλακώσει για 1 ώρα. Τότε ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 12 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά ακόμα επάνω στο μάτι. Το σερβίρουμε αμέσως.