Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Πουγκάκια κοτόπουλου με μανιτάρια






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
6 φύλλα κρούστας
1 φιλέτο κοτόπουλου 350γρ.
250γρ. μανιτάρια μικρά λευκά
150γρ. κασέρι, σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας κουρκουμά
6 κλαράκια σέλινο
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο για τα φύλλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρές μπουκίτσες. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και τα μανιτάρια.
Τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα νερά και να αρχίσουν να σοτάρονται καλά. Τα πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να στεγνώσουν τα υλικά στο τηγάνι. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ζεματάμε τα κοτσάνια του σέλινου για να μαλακώσουν και να μπορέσουμε μετά να τα χρησιμοποιήσουμε σαν σπάγκους για να δέσουμε τα πουγκάκια μας. Κόβουμε  τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος στη μέση. Τοποθετούμε 2 κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντάς τα καλά. Στο κέντρο βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας γέμιση. Κλείνουμε το φύλλο σαν πουγκί τραβώντας τις μύτες προς τα επάνω. Δένουμε με ένα κλαράκι σέλινο. Φτιάχνουμε έτσι και έξι πουγκιά.
Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε λαδωμένο ταψί και τα λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Ηλίας Μαμαλάκης