Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Γεμιστά μήλα με Γκράν Μαρνιέ


 Γεμιστά μήλα με Γκράν Μαρνιέ



Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
4 μήλα
140γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι αβγών
3 κουτ. σούπας γκράν μαρνιέ
1 νεροπότηρο γάλα
25γρ. αλεύρι
1 φακελάκι βανίλια
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι
30γρ. μπισκότα αμαρέτι

Εκτέλεση

Βράζετε μισό λίτρο νερό με 90γρ. ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε το κοτσάνι τους, τα βυθίζετε στο σιρόπι, αφήνετε να πάρουν βράση και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμα. Περιμένετε να κρυώσουν, τα σουρώνετε, τα περιχύνετε με το λικέρ και τα στραγγίζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη βανίλια, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύετε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Κόβετε τη βάση των μήλων για να μπορούν να σταθούν και αφαιρείτε 3 κομματάκια κατά μήκος από τη φλούδα τους. Βάζετε λίγη κρέμα σε ατομικά πιάτα, τοποθετείτε στο κέντρο μισό μήλο, το αλείφετε από την κομμένη πλευρά με λίγη κρέμα ακόμα και το ενώνετε με το άλλο μισό.
Βάζετε λίγη κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε το μήλο εκεί όπου ήταν τα κουκούτσια. Πασπαλίζετε τα μήλα με τα θρυμματισμένα αμαρέτι, διακοσμείτε με σαντιγί και σερβίρετε.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI