Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Κοτόπουλο ψητό με ροζ σάλτσα πιπεριάς


Κοτόπουλο ψητό με ροζ σάλτσα πιπεριάς


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο μερίδες
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά τριμμένο πράσινο πιπέρι
1 κουταλιά τριμμένο ροζ πιπέρι
Αλάτι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες
Για τη σάλτσα
3 γλυκιές κόκκινες πιπεριές
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι κοπανισμένους σπόρους κόλιαντρου
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα πιπεριάς. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό ζεματίζετε τις κόκκινες πιπεριές για 8 λεπτά. Τις βγάζετε, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τα σπόρια. Τις κόβετε, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τα σπόρια. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγανάκι βάζετε το βούτυρο και τις σωτάρετε ελαφρώς. Ρίχνετε το κόλιαντρο, λίγο πιπέρι και αλάτι. Μόλις πάρουν χρώμα, τις βγάζετε και τις χτυπάτε στο μίξερ ώστε να γίνουν ένας ομοιογενής κόκκινος πολτός. Στη συνέχεια, παίρνετε τον πολτό και τον ξαναβάζετε στο τηγάνι. Αφήνετε να πα΄ρει βράση το μείγμα και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Βράζετε για 5 λεπτά και αφήνετε τη σάλτσα κατά μέρος.
Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Αλατίζετε και ρίχνετε τα τρία ήδη πιπεριού. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε ώσπου να εξατμιστούν οι χυμοί του κρέατος. Έπειτα, παίρνετε ένα μέτριο πήλινο ταψάκι και αδειάζετε μέσα τη σάλτσα. Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, στους 180ο C. Σερβίρετε μαζί με έναν πλούσιο πουρέ πατάτας, προσθέτοντας λίγη παρμεζάνα.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί