Σαλάτα με πικάντικο καλαμάρι
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
3 μέτρια καλαμάρια (μόνο οι κουκούλες)
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
½ κουταλάκι γλυκού μείγμα 5 μπαχαρικών για ψάρι
¼ φλιτζανιού γλυκιά καυτερή σάλτσα (δείτε συνταγή καυτερή γαριδοσαλάτα)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
100γρ. ανάμεικτα πράσινα λαχανικά φρέσκα
Για τη σάλτσα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές κόκκινο κρασόξιδο
2 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ανοίξτε τις κουκούλες των καλαμαριών και χαράξτε στο εσωτερικό τους ρηχές εγκοπές σε σχήμα ρόμβου. Κόψτε τις κουκούλες σε κομμάτια. Ανακατώστε τα καλαμάρια με το τζίντζερ, το σκόρδο, το πιπέρι, τον κολίανδρο, τα μπαχαρικά και τη σάλτσα. Σκεπάστε και βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Ζεστάνετε το λάδι σε γουόκ ή σε μεγάλο σκεύος και τηγανίστε το μείγμα σε δόσεις, περίπου για 1 λεπτό ώσπου να μαλακώσουν. Σερβίρετε τα καλαμάρια ζεστά μαζί με τα ανάμεικτα λαχανικά και περιχύστε με το ντρέσιγκ, το οποίο θα έχετε ανακατέψει καλά σε ένα σέικερ.
Πηγή: 50 επιλεγμένες συνταγές για σαλάτες, εκδ. Μάλλιαρης παιδεία