Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κοτόπουλο με γιαούρτι και χυλοπίτες


Κοτόπουλο με γιαούρτι και χυλοπίτες


Χρόνος προετοιμασίες 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 6 άτομα


ΥΛΙΚΑ
½ κιλό χυλοπίτες
6 μερίδες κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Χυμό από 1 λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
2 κλωνάρια βασιλικό
2 ½ φλιτζάνια λάδι
150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το 1 ½ φλιτζάνι λάδι μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Έπειτα προσθέτετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να ροδίσει. Ρίχνετε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό και το ανάλογο νερό και τα αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 45 λεπτά. Προσθέτετε το γιαούρτι, αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.
Βράζετε τις χυλοπίτες σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο, για 10 λεπτά, τις σουρώνετε με κρύο νερό, τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνετε με καυτό λάδι. Σερβίρετε τις χυλοπίτες ζεστές με παρμεζάνα μαζί με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του.