Μπιφτέκια με μετσοβόνε
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 αβγά
130 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
300γρ. τυρί μετσοβόνε
70ml. Γάλα
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τον κιμά με τη φρυγανιά, τα αβγά, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και τον μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο, για να μπορέσετε να τον πλάσετε. Ζυμώνετε πολύ καλά.
Παίρνετε τα 100γρ. από το μετσοβόνε και το κόβετε σε κομμάτια. Για να κάνετε τα μπιφτέκια, πλάθετε τον κιμά, τοποθετώντας στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί. Στη συνέχεια, ψήνετε τα μπιφτέκια στη σχάρα ή στο φούρνο για 20 λεπτά γυρνώντας τα και από τις δυο πλευρές. 5 λεπτά πριν ψηθούν, βάζετε επάνω σε κάθε μπιφτέκι, το υπόλοιπο τυρί κομμένο σε φέτες, και περιμένετε να λιώσει. Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά.
Πηγή: «Μερακλίδικοι Μπιρομεζέδες» εκδόσεις New line