Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Σουβλάκια κοτόπουλου με Ινδικά μπαχαρικά





Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος αναμονής 3 ώρες
Για 4 άτομα



Υλικά
12 σουβλάκια από μπούτι κοτόπουλου
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
1 κουτ. σούπας κύμινο
1 κουτ. σούπας garam masala (ινδικό μείγμα μπαχαρικών, μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε μαγαζιά με μπαχαρικά).
1 κουτ. σούπας κουρκουμά
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
100ml. ξινόγαλο
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
25ml. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα το κύμινο, το garam masala, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το ξύσμα από τα 2 λεμόνια, το κρεμμύδι, το ξινόγαλο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Βυθίζουμε μέσα στο μείγμα της μαρινάδας τα σουβλάκια για 3 ώρες. Στεγνώνουμε καλά τα σουβλάκια με χαρτί κουζίνας και ύστερα τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά την κάθε μεριά.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Χριστόφορος Πέσκιας.