Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Κοτόπουλο χαβανέζικο


Κοτόπουλο χαβανέζικο


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ κούπας νερό
1 κουταλιά σούπας Worcestershire sauce (γούστερ σος)
2 κουταλάκια γλυκού γλυκιά σος τσίλι
¼ κούπας μηλόξιδο
1 ½ κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
½ μέτριο φρέσκο ανανά σε κύβους ή 1 μικρή κονσέρβα (χωρίς το ζουμί)
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά σούπας ρούμι
1 ½ κουταλιά σούπας κορνφλάουρ

Εκτέλεση
Τεμαχίζετε το κοτόπουλο σε μερίδες, του ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνετε λίγα λίγα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει απορροφητικό κρασί.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο. Αναμιγνύετε το νερό, τις δυο σος, το ξίδι και τη μαύρη ζάχαρη και περιχύνετε το κοτόπουλο. Προσθέτετε τον ανανά και τις πιπεριές. Σιγοβράζετε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Ρίχνετε το ρούμι. Αναμιγνύετε το κορνφλάουρ με νερό, προσθέτετε στο κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά. Δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση και την κλείνετε αμέσως.