Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ανοιξιάτικη σαλάτα με αγκινάρες και τόνο


Ανοιξιάτικη σαλάτα με αγκινάρες και τόνο



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 0 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
5 μικρά ραπανάκια, ολόκληρα
1 κονσέρβα τόνο
10 αγκινάρες μικρές, κομμένες στη μέση (από βάζο ή φρέσκιες καρδιές)
2 μαρούλια, τις καρδιές
5 πιπεριές κέρατο πράσινες
100γρ. ρόκα
Για το ντρέσινγκ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξίδι
Λεμόνι

Εκτέλεση
Παίρνετε μια μεγάλη σαλατιέρα. Βάζετε όλα τα υλικά μέσα διαδοχικά, το ένα μετά το άλλο. Αλατίζετε και ανακατεύετε με ένα κουτάλι και ένα πιρούνι. Προσθέτετε 3 κουταλιές σούπας ξίδι και το χυμό από μισό λεμόνι. Ρίχνετε όσο λάδι επιθυμείτε και ανακατεύετε καλά αρκετές φορές.


Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί