Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Kεφτέδες με πληγούρι


Kεφτέδες με πληγούρι


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
1 κιλό κιμά μισό-μισό (χοιρινό-μοσχαρίσιο)
2 κρεμμύδια
1 ντομάτα μεγάλη
1 πιπεριά πράσινη και μία κόκκινη, αλεσμένες στο blender
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
200 γρ. ψίχα ψωμί βρεγμένο & στραγγισμένο
200 γρ πλιγούρι φουσκωμένο με 200 ml νερό
1 κουταλάκι μπέικιν παουντερ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Παρθένο Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μαϊντανό μαζί και για πολύ ώρα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη μάζα σε μεμβράνη και την τοποθετούμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα την πλάθουμε πάλι, προσθέτουμε το μαϊντανό, πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε Παρθένο Σησαμέλαιο.
* Τους σερβίρουμε με καλοκαιρινή σαλάτα που μπορεί να περιέχει ρόκα, κόλιαντρο, κρεμμύδι, κύβους ντομάτας που αφού τους βρέξουμε με λίγο ξύδι, τους ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε χοντρό αλάτι και Παρθένο Σησαμέλαιο.


Πηγή: http://www.sesame.gr