Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Χοιρινή πανσέτα ρολό


 Χοιρινό ρολό

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 6 άτομα


ΥΛΙΚΑ
1 ½  με 2 κιλά πανσέτα χοιρινού ανοιγμένη από το κρεοπωλείο
3 μεγάλα καρότα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
200γρ. σκληρό τυρί
200γρ. πράσινη και κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
100γρ, λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια την πανσέτα. Αλείφετε όλη την επιφάνεια της με μουστάρδα και πασπαλίζετε με το σκόρδο. Προσθέτετε το τυρί και τις πιπεριές. Στο κέντρο τοποθετείτε τα καρότα, ολόκληρα και καθαρισμένα. Τυλίγετε την πανσέτα σε ρολό. Δένετε το ρολό με σπάγκο ή το βάζετε στο δίχτυ. Το αλατοπιπερώνετε καλά και το αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε το ρολό στο ταψί και ρίχνετε το κρασί και το νερό. Βάζετε το ταψί σε δυνατό φούρνο και αφήνετε το ρολό για 1 ώρα, περιχύνοντας που και που το κρέας με τα υγρά που θα υπάρχουν στο ταψί. Σερβίρετε σε ατομικές μερίδες ή κομμένο σε λεπτές μερίδες στην πιατέλα.

Πηγή:  Μαγειρικής Μαγεία