Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Γαύρος μαρινάτος


Γαύρος μαρινάτος



Χρόνος προετοιμασίες 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά
Για 4 άτομα


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαύρο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
600ml. ελαιόλαδο
200ml. Χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ξίδι
Λίγο αλάτι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον φιλετάρουμε. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε ίση ποσότητα νερό και ξίδι. Ζεσταίνουμε το υγρό μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει χλιαρό.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε προσεκτικά το γαύρο μέσα στην κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 4 λεπτά.
Αφού στραγγίσουμε το γαύρο, τον τοποθετούμε στα υπόλοιπα υλικά με το λαδολέμονο, τα μυρωδικά και το αλάτι.

Πηγή: Μερακλίδικοι ουζομεζέδες