Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Αρνάκι ρολό με κρασί


Αρνάκι ρολό με κρασί

Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 8 άτομα
Θερμίδες 265

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνίσιο μπούτι (χωρίς κόκκαλο)
½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
2 κουταλιές σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο
2 κουταλιές σούπας λάδι
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώνετε το κρέας σε τραπέζι ή άλλη καθαρή επιφάνεια. Το αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές και το πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο και το κόλιανδρο. Περιχύνετε με 2 κουταλιές από το κρασί και τυλίγετε το κρέας σε ρολό. Το δένετε με σπάγκο ή το βάζετε σε ειδικό δίχτυ για ρολό. Το σκεπάζετε και τ’ αφήνετε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για ½ ώρα.
Βάζετε το ρολό σε ταψί, το αλείφετε με το λάδι και το περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί. Ρίχνετε όσο νερό χρειαστεί και το ψήνετε στους 180ο C για 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το ρολό. Κατά διαστήματα ανοίγετε το φούρνο και περιχύνετε το ρολό με τα υγρά που θα υπάρχουν στο ταψί.
Βγάζετε το ρολό από το φούρνο, αφαιρείτε το σπάγκο, το κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με βρασμένα λαχανικά.

Πηγή:  Νοστιμιές που δεν παχαίνουν