Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Γρανίτα λεμόνι πεπόνι






Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψύξης 6 ώρες
Για 8 γρανίτες



Υλικά
Για το μείγμα λεμόνι
1 ½ κούπα νερό
½ κούπα ζάχαρη
1 φλούδα λεμόνι
4 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
Για το μείγμα πεπόνι
½ πεπόνι μεγάλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια


Εκτέλεση

Βράστε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 2 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Αφαιρέστε τη φλούδα. Ρίξτε και ανακατέψτε το χυμό λεμονιού. Μοιράστε το υγρό σε ειδικά καλούπια για γρανίτες, γεμίζοντάς τες ως τη μέση. Αν δεν έχετε καλούπια χρησιμοποιήστε πλαστικά ποτηράκια. Βάλτε τα για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ετοιμάστε το μείγμα πεπόνι. Χτυπήστε στο μπλέντερ το πεπόνι με τη ζάχαρη, προσθέστε το γιαούρτι και την βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Μοιράστε το μείγμα του πεπονιού στα καλούπια επάνω από το χυμό λεμονιού. Μπήξτε μέσα τα ξυλάκια και βάλτε τα καλούπια στην κατάψυξη 6 ώρες. Για να τα ξεπαγώσετε βουτήξτε τα ελαφρά σε καυτό νερό.


Πηγή: Περιοδικό«Real food»