Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Κρεμμυδόπιτα ρολό με κοπανιστή


Κρεμμυδόπιτα ρολό με κοπανιστή


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά
Για 10 άτομα

Υλικά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ½ κιλό κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 αβγά
1 φλιτζ. κοπανιστή (ή περισσότερη, ανάλογα με την αψάδα της)
1 πακέτο φύλλα χοντρά χωριάτικα ή σπιτικά
Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατώστε τις πατάτες, τον άνηθο, το δυόσμο, τα αβγά και την κοπανιστή. Βάλτε λίγο πιπέρι και δοκιμάστε. Αν χρειάζεται, βάλτε περισσότερη κοπανιστή.
Απλώστε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας, λαδώστε το καλά και βάλτε μερικές κουταλιές από το μείγμα της γέμισης σε μια λουρίδα στο μέρος που είναι κοντά σας, αφήνοντας αριστερά και δεξιά φύλλο που θα το διπλώσετε για να κρατηθεί μέσα η γέμιση. Τυλίξτε το φύλλο σε ρολό, φροντίζοντας να το λαδώνετε κανονικά, μέσα έξω. Τοποθετήστε σε ταψί με την ένωση προς τα κάτω και συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας το ένα ρολό δίπλα στο άλλο.
Ψήστε τα σε προθέρμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 20 λεπτά και βρέξτε τα ρολά με καταβρεχτήρι φυτών. Συνεχίστε να ψήνετε ακόμα 20 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα ρολά από όλες τις πλευρές. Αφήστε τα να κρυώσουν αρκετά προτού να κόψετε ροδέλες για να σερβίρετε.



 Πηγή: Gourmet περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ»