Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Μπουρεκάκια με κιμά





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
Για 25 κομμάτια

Υλικά
700γρ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό-μοσχαρίσιο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού κανέλογαρίφαλα
100γρ. βούτυρο μαλακό
1 κουτ. σούπας μαιντανό, ψιλοκομμένο
150γρ. τυρί πικάντικο, τριμμένο
450γρ. φύλλα κρούστας


Εκτέλεση

Βάζετε σε φαρδύ τηγάνι το βούτυρο και τηγανίζετε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, τον κιμά και τον μαιντανό πιέζοντας με πιρούνι τον κιμά για να μην σχηματίσει σβόλους. Στη συνέχεια, διαλύετε τον πελτέ σε 1 φλιτζάνι νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι με τον κιμά μαζί με τα κανελογαρίφαλα. Σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε για 15 λεπτά, να πιεί το ζουμί του. Βγάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε το τυρί.
Χωρίζετε τα φύλλα σε λωρίδες. Τα βουτυρώνετε και βάζετε στην άκρη της κάθε λωρίδας 1 κουταλιά κιμά και τυλίγετε σε ρολά. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνετε στους 180ο C, για 20 λεπτά.