Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Τσαΐτια Λακωνίας


Τσαΐτια Λακωνίας



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 15 μεγάλες πίτες



Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γραμμ. αλεύρι
1 φλιτζ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
χλιαρό νερό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση:
500 γραμμ. χόρτα (σέσκουλα, καυκαλήθρες, λάπαθα, ζοχούς)
350 γραμμ. γραβιέρα, τριμμένη τον τρίφτη του κρεμμυδιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης έως ότου έχουμε μια μάζα ελαστική. Τη μοιράζουμε σε μπαλάκια και με το καθένα ανοίγουμε φύλλο. Ψιλοκόβουμε και μαραίνουμε τα χόρτα με λίγο λάδι στην κατσαρόλα. Γεμίζουμε κάθε φύλλο με λίγο τυρί και λίγα από τα ζεματισμένα χόρτα. Τυλίγουμε το φύλλο σε παραλληλόγραμμο, κλείνουμε τις άκρες βάζοντας λίγο νερό για να κολλήσει το φύλλο και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.


Πηγή: ΒΗΜΑgourmet