Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Γαρίδες κανταΐφι


 Γαρίδες κανταΐφι


Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 6 λεπτά
Για 8 άτομα

Υλικά
16 γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
300γρ. φύλλο κανταΐφι
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ούζο
Αλάτι, πιπέρι
½ κουτ. γλυκού γλυκάνισος
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
½ ματσάκι άνηθο, φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού πάπρικα


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη χωρίς να βγάλουμε τα κεφάλια και τις ουρές. Αφαιρούμε προσεκτικά το έντερο από τη ράχη των γαρίδων με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και την πάπρικα. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ούζο και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και χωρίζουμε σε 16 μέρη. Τυλίγουμε τις γαρίδες με το φύλλο. Πιέζουμε καλά να κολλήσει το κανταΐφι και να κρατήσει το σχήμα της γαρίδας. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν.
Για τη σάλτσα ενώνουμε σε βαθύ σκεύος το γιαούρτι με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές με τη σάλτσα δροσερή.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Ντίνα Νικολάου