Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Φουσίλι με ξιφία και σάλτσα γιαουρτιού


Φουσίλι με ξιφία και σάλτσα γιαουρτιού


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
½ κιλό ξιφία
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη ή μερικές σταγόνες πράσινο Tabasco
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
5 κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες, και το πράσινο
½ αγγούρι, κομμένο σε κύβους, αλατισμένο και στραγγισμένο για 2 ώρες
3 κλωνάρια σέλερι, κομμένο σε φέτες
1 πακέτο φουσίλι
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό χοντροκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση

Κόψτε τον ξιφία σε κυβάκια, αλείψτε το αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τον ξιφία να σφίξουν τα κομμάτια, προσέχοντας να μην τα πολυψήσετε. Αλατίστε τα και κρατήστε στην άκρη.
Σε ένα μπολ αναμείξτε την πιπεριά ή το ταμπάσκο με το γιαούρτι, τα κρεμμυδάκια, το αγγούρι και το σέλινο. Βράστε τα φουσίλι, περάστε τα από κρύο νερό, στραγγίστε τα καλά. Σε μεγάλη γαβάθα βάλτε τα ζυμαρικά, τον ξιφία, προσθέστε το λάδι, ανακατέψτε και αδειάστε και το μείγμα του γιαουρτιού, μαζί με το μισό κόλιανδρο ή μαϊντανό. Ανακατέψτε ξανά, δοκιμάστε για να διορθώσετε τη γεύση. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό ή κόλιανδρο και στολίστε με κομμάτια ντομάτας. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.



 Πηγή: Gourmet περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ»