Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα Giandujas


Τάρτα Giandujas

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
Για τη ζύμη
250γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
10γρ. κακάο κοσκινισμένο
200γρ. βούτυρο
2 κρόκοι αβγών
1 πρέζα αλάτι
30γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Για τη γέμιση
500γρ. σοκολάτα giandujas (σοκολάτα που περιέχει πραλίνα)
400γρ. κρέμα γάλακτος
Κακάο για επικάλυψη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, εκτός από την κουβερτούρα, και φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα και κατόπιν το ανοίγουμε σε μια τάρτα με λεπτό πάχος. Τοποθετούμε στο εσωτερικό της τάρτας αλουμινόχαρτο και το γεμίζουμε με φασόλια ή ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με το περιεχόμενο του και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και αλείφουμε όλο το εσωτερικό με τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια την giandujas και βράζουμε την κρέμα. Τη ρίχνουμε πάνω από την σοκολάτα και αφήνουμε για ένα λεπτό. Με μια πλαστική σπάτουλα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να έχουμε μια λεία γκανάζ. Με αυτή γεμίζουμε την τάρτα. Όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί η γκανάζ, πασπαλίζουμε με το κακάο.



 Πηγή: Gourmet περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ»