Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Πασχαλινά κουλουράκια της Χριστίνας





Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 25 – 30 τεμ.


Υλικά
1 ½ κιλό αλεύρι
1 ½ κουτ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος
7 αυγά & 1 ακόμα για το άλειμμα
½ κιλό ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
½ κουτ. σούπας αμμωνία
½ ποτ. καφέ λάδι αμυγδάλου


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ ώσπου να ασπρίσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε βαθύ πιάτο, και τα ασπράδια σε ένα άλλο μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ανακατεύουμε τους κρόκους στο βούτυρο, διαλύουμε μέσα στο χλιαρό γάλα την αμμωνία και το αδειάζουμε στο βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε την εσάνς αμυγδάλου, τη μαρέγκα και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας καλά και όταν μαλακώσει η ζύμη, πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Τα βάζουμε σε λαμαρίνες που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 200ο C για 15 με 20 λεπτά.