Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ασιατική τηγανιά με γαλοπούλα

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
1200γρ. γαλοπούλα στήθος ή μπούτι, σε κύβους
1 κουτ.σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
2 κοτσάνια σέλερι καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
150γρ. baby καλαμπόκι, κομμένο στη μέση
250γρ. καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
100γρ. rice noodles ή φιδέ
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
3 κουτ.σούπας σάκε
3 κουτ.σούπας σόγια σως
1 κουτ.σούπας γλυκιά τσίλι σως
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας μέλι διαλυμένο στο σάκε
1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο
200γρ. φιστίκια κάσιους

Εκτέλεση
Για τα rice noodles, βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, απομακρύνουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και κρατάμε τα noodles στο ζεστό νερό για 4 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με μπόλικο κρύο νερό. Αν έχουμε φιδέ τον βράζουμε για 3 λεπτά και τον σουρώνουμε. Τον κρυώνουμε με τον ίδιο τρόπο. 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι ή σε ένα γουόκ, θα μαγειρέψουμε το φαγητό μας σε δυο φάσεις (όχι όλο μαζί), για να γίνει σωστά. Αφού ζεστάνουμε το τηγάνι πάρα πολύ καλά, ρίχνουμε το λάδι και αμέσως μετά τη γαλοπούλα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για μισό λεπτό επιπλέον. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα noodles, τη σόγια σως, το σάκε με το μέλι και τη γλυκιά τσίλι σως και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ζεσταθούν σωστά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.



Πηγή: Περιοδικό «Olive»