Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Αβγά ποσέ με σαλάτα κινόα





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 1 άτομο



Υλικά
2 αβγά
1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε κύβους
6-7 ντοματίνια κομμένα στα 4
10ml. χυμό λεμονιού
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
80γρ. κινόα
Αλάτι
20ml. ελαιόλαδο



Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα σε νερό για 15’ περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αβγά, σε ένα μπολ και αναμιγνύουμε.
Ετοιμάζουμε τα αβγά. Σπάμε τα αβγά χωρίς να χαλάσουμε τον κρόκο, ένα-ένα, πάνω σε μεμβράνη και τα δένουμε αφαιρώντας τον αέρα, σχηματίζοντας 2 πουγγιά. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό για 3-4’ μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά προσέχουμε ο κρόκος να μείνει ρευστός.
Όταν είναι έτοιμα κόβουμε τη μεμβράνη με το ψαλίδι προσέχοντας να μην σπάσουμε το αυγό. Σερβίρουμε με τη σαλάτα κινόα και πιπέρι.


Διαθρεπτική Αξία ανά μερίδα :
Θερμίδες: 826,8
Πρωτεΐνες: 26,3γρ.
Λιπαρά: 51,5γρ. – Υδατάνθρακες: 70,7γρ.