Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Πιροσκί με κιμά


Πιροσκί με κιμά


Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος 15 λεπτά
Για 30 πιροσκί

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
1/2 κούπα γάλα χλιαρό
40 γρ. μαγιά νωπή ή 1 κουταλιά ξερή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
300 γρ. κιμά
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/4 κούπας βούτυρο
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι
1/3 κούπας άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρύζι Καρολίνα
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάλτε 2 κούπες αλεύρι σε ένα μπολ, ρίξτε το γάλα με τη διαλυμένη μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά. Ζυμώστε προσθέτοντας λίγο λίγο όσο αλεύρι χρειαστεί. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη, να διπλασιαστεί σε όγκο. Ετοιμάστε τη γέμιση. Σοτάρετε ελαφρά τον κιμά και το κρεμμύδι στο βούτυρο. Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι, ελάχιστο νερό και σιγοβράστε 30 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και βράστε 5 λεπτά ακόμη. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο με το μαϊντανό και το αυγό. Ανακατέψτε ελαφρά, να ενωθούν τα υλικά. Πατήστε τη ζύμη, να ξεφουσκώσει. Ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους 1 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε τη με κουπ-πατ σε κύκλους 8-10 εκ. Βάλτε από μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τυλίξτε τη με το φύλλο της ζύμης, αφού βρέξετε προηγουμένως τις άκρες, για να κολλήσουν. Σχηματίστε μπαλάκια ή χοντρά σουτζουκάκια. Αραδιάστε τα σε αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάστε τα και αφήστε τα να διπλασιαστούν σε όγκο. Τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι.
Εναλλακτικά μπορείτε να γεμίσετε τα πιροσκί με λουκάνικα κοκτέιλ.


Πηγή: Οι 20 καλύτερες συνταγές για μπουφέ Αλεξιάδου Βέφα