Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Δίπλες


Δίπλες



Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 20 κομμάτια

Υλικά
Για τη ζύμη
10 αυγά
1 ποτ. από λικέρ κονιάκ
Ξύσμα τριών πορτοκαλιών
Αλεύρι σκληρό όσο πάρει
Για το σιρόπι
4 φλιτζ. τσαγιού μέλι
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
Για το πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη
Καρύδια κοπανισμένα
κανέλα



Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το κονιάκ, ώσπου να ανακατευτούν καλά. Ρίχνουμε το ξύσμα και τέλος το αλεύρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, ώσπου η ζύμη να κάνει φούσκες και να μπορεί να ανοιχτεί φύλλο λεπτό.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπάλες, μεγέθους ενός πορτοκαλιού, παίρνουμε μία μία μπάλα και την ανοίγουμε φύλλο λεπτό. Κόβουμε το φύλλο σε λουρίδες πλάτους 5Χ10εκ. Βάζουμε σε κατσαρόλα μέχρι τη μέση λάδι, το αφήνουμε να κάψει, παίρνουμε μία-μία λουρίδα, τυλίγουμε την αρχή της σε πιρούνι, τη ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και σιγά – σιγά την τυλίγουμε στο πιρούνι, ώστε αφού ψηθεί να πάρει σχήμα ρολού. Πρέπει να προσέξουμε να μην ξεροψηθούν, αλλά να πάρουν ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα.
Όταν τις τηγανίσουμε όλες, τις μελώνουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράση για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι που βράζει δύο δύο τις δίπλες και τις αφήνουμε για ένα λεπτό. Βγάζουμε τις δίπλες με τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και καρύδια χοντροκοπανισμένα.