Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μανιταρόσουπα με μπέικον


Μανιταρόσουπα με μπέικον


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά   
Για 4 άτομα

Υλικά

50 γραμμάρια μπέικον ( 4-5 φέτες)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ πράσο ψιλοκομμένο ( μόνο το λευκό)
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
400 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα (ασπρομανίταρα, πορτομπέλο κ.α.)
600 ml ζωμός κρέατος ή κότας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά ξερό θυμάρι (προαιρετικά)
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Κόβετε σε 5-6 ίσα μέρη τις λωρίδες του μπέικον και τις σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο και τέλος τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες. Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και περιμένετε να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια. Προσθέτετε τον ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι σκεπάζετε και αφήνετε η σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτετε την μισή κρέμα γάλακτος  Χτυπάτε την σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία υφή, και την «περνάτε» από ένα σουρωτήρι (λεπτό). Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε στην περασμένη σούπα τις υπόλοιπες δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα.

Τα μυστικά της συνταγής

Τα μανιτάρια Portobello όπως όλα τα μανιτάρια χρειάζονται πολύ καλά πλύσιμο. Με ένα πανάκι τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια τους.

Μπορείτε να σερβίρετε την σούπα με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

Δοκιμάστε την σούπα πριν την σερβίρετε για περισσότερο αλάτι ή πιπέρι.



Πηγή: http://www.arlafoods.gr