Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σουφλέ Σοκολάτας


Σουφλέ Σοκολάτας



Χρόνος προετοιμασίες 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 6 άτομα

 

Υλικά

125 γρ. βούτυρο
125 γρ κουβερτούρα 
2 ολόκληρα αυγά
2 κρόκους αυγών
60 γρ ζάχαρη (4 κουταλιές της σούπας περίπου)
20 γρ αλεύρι (2 κουταλιές της σούπας περίπου)
Λίγο ακόμη αλεύρι και βούτυρο για να πασπαλίσετε τα μπολάκια

Εκτέλεση

Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Αυτό που πρέπει να κάνετε δηλαδή, είναι σε ένα βαθύ σκεύος να προσθέσετε νερό, να το βάλετε στη φωτιά και μέσα να τοποθετήσετε ένα μικρότερο που θα περιέχει την κουβερτούρα και το βούτυρο που πρέπει να λιώσουν.
Στο μίξερ χτυπάτε παράλληλα τα ολόκληρα αυγά, τους δύο επιπλέον κρόκους, τη ζάχαρη ενώ προσθέτετε σιγά-σιγά και το αλεύρι, μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι 6 πυρίμαχα μπολάκια ή μια πυρίμαχη φόρμα μεγέθους για τάρτες και γεμίζετε με το μείγμα.
Αφήνετε το γλυκό να ψηθεί για οχτώ ως δέκα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 230˚C. Η ώρα ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο. Ελέγξτε αν είναι έτοιμο, τρυπώντας ένα σημείο με ένα μαχαίρι. Όταν είναι έτοιμο, θα είναι ψημένο εξωτερικά, ενώ στη μέση η σοκολάτα θα είναι πιο ρευστή και αυτό θα το δείτε και θα το καταλάβετε από το μαχαίρι και τον τρόπο που θα βγει από το γλυκό.


Πηγή: http://www.teleiosgamos.gr