Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο


Γιουβαρλάκια αυγολέμονο



Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Για  6 άτομα




Υλικά
1 κιλό κιμάς (από μοσχάρι)
100 γρ. ρύζι σουπέ
10 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
4-5 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
3 αυγά (οι κρόκοι μόνο)
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 λεμόνια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Το προσθέτουμε στον κιμά.
Ρίχνουμε το δυόσμο, το ρύζι και το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι κα πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια ζεστό νερό, προσθέτουμε το λάδι και λίγο αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσει.
Μόλις αρχίσει και βράζει, πλάθουμε στρογγυλά γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε ένα ένα με προσοχή στο ζωμό που βράζει.
Μόλις τελειώσουν όλα, βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ ½ ποτήρι κρύο γάλα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το χυμό των λεμονιών. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
Σιγά σιγά με ένα κουτάλι προσθέτουμε στο μείγμα ζουμί του φαγητού, ανακατεύοντας.
Δένουμε την κρέμα αυγολέμονο σε χαμηλή φωτιά.
Μετά προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, κουνάμε την κατσαρόλα, για να πάει η κρέμα παντού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.


Πηγή: http://www.agrino.gr