Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Μακαρονάκι κοφτό με πιπεριές


Μακαρονάκι κοφτό με πιπεριές
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
Για 4 άτομα
225 θερμίδες

 ΥΛΙΚΑ
175γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
Για τη σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές γλυκού κάπαρη
30γρ. τυρί παρμεζάνα φιλέ
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι αγελαδινό 1% λιπαρά
1 κουταλιά σταφίδες ξανθές
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνετε και τα περνάτε από το κρύο νερό και τ’ αφήνετε. Πλένετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε από τα σποράκια και τις κόβετε σε κύβους. Ξεφλουδίζετε την ντομάτα, αφαιρείτε τα σποράκια της και την κόβετε σε κύβους.
Βάζετε το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι, την κάπαρη και την παρμεζάνα στο μπλέντερ. Τελευταίο ρίχνετε το γιαούρτι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τα ζυμαρικά σε σαλατιέρα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα που χτυπήσατε στο μπλέντερ και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και το βασιλικό.


Πηγή: Νοστιμιές που δεν παχαίνουν 1