Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Σάλτσα μπεαρνέζ

Σάλτσα μπεαρνέζ





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Για 4 άτομα


 Υλικά
·         150 γρ. βιτάμ( σε κομμάτια)
·         μερικές σταγόνες χυμό από λεμόνι
·         2 κουταλιές ξύδι με εστραγκόν
·         Αλάτι/πιπέρι
·         5 κουταλιές άσπρο αρετσίνωτο κρασί
·         1 κουταλιά ψιλοκομμένο εστραγκόν
·         τους κρόκους από 3 αβγά
·         1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Εκτέλεση
Βράζετε σε κατσαρόλα το κρασί, το ξύδι, το κρεμμύδι και λίγο πιπέρι σε δυνατή φωτιά ώσπου να μείνουν 2 κουταλιές υγρό. Το σουρώνετε και προσθέτετε μερικές σταγόνες κρύο νερό. Αφήνετε το μίγμα λίγο να κρυώσει.  Χτυπάτε ελαφρά τους κρόκους με ελάχιστο νερό και τους προσθέτετε στην κατσαρόλα. Βάζετε το μίγμα σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να αρχίσει να πήζει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά και το ΒΙΤΑΜ. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το εστραγκόν και σερβίρετε τη σάλτσα χλιαρή. Η σάλτσα μπεαρναίζ συνοδεύει ψητά και τηγανητά κρέατα.